Over de omgeving

Ons chalet ligt op het mooie, rustige en gezellige eiland Schouwen Duiveland. Rust en ruimte beleef je nergens in Nederland zoals hier, ‘de Kroon Op Zeeland’. Eindeloze stranden grenzend aan het grootste bos en natuurreservaat van Zeeland. En Schouwen Duiveland biedt meer! Hieronder zie je een aantal van de mogelijkheden.

Zeelandpas
De Zeelandpas is verkrijgbaar bij de receptie voor € 4,- per persoon (vanaf 2 jaar). De pas biedt kortingen op attracties, musea, restaurants en vele andere uitjes.
Daarnaast kunt u gebruik maken van de sightseeing bus Lijn 830 die u in 2,5 uur tijd ons hele eiland laat zien. Voor data, vertrek- en aankomsttijden en overige informatie kunt u kijken op www.zeelandpas.nl of informatie inwinnen bij de receptie van de camping.De pas geeft ook korting op taxivervoer.

Haamstede, Renesse en Zierikzee.

Haamstede is samen met Renesse de meest toeristische kern van Schouwen-Duiveland. Het heeft alle elementen voor een gezellig uitje. Een historische kern met slot Haamstede uit de 13e eeuw.

Het nabij gelegen Renesse is vooral bekend vanwege het toerisme en uitgaansleven. Wanneer je van een gezellig terras en uitgaan houdt moet je zeker een bezoekje aan Renesse brengen.

Zierikzee is de hoofdstad van Schouwen- Duiveland en heeft sinds 1971 een beschermd stadsgezicht. Maak kennis met de rijke historie van de stad die bekend staat als monumentenstad. De oude stadspoort geeft toegang tot de gezellige binnenstad met de vele winkeltjes en gezellige terrasjes. Een aanrader!

De busverbinding lijn 133 die voor de camping stopt, brengt je naar de historische stad Middelburg waar je je geen moment zult vervelen.
Even verderop vind je de havenstad Vlissingen met haar aantrekkelijke boulevard, gezellige terrassen en uitzicht op Zeeuws Vlaanderen.

STRAND

Het strand op een afstand van nog geen kilometer van de camping is met een prachtige wandeling of op de fiets via het bos te bereiken of met de auto via de Hogeweg.

Uitwaaien, genieten van de zon, zwemmen en een bezoek aan een gezellige strandtent, dat kan natuurlijk allemaal. Ook verschillende sportieve strandactiviteiten behoren tot de mogelijkheden, waaronder een bezoek aan het klimbos  op loopafstand van de camping in het natuurgebied Boswachterij Westerschouwen achter ons chalet. En wat te denken van de golfbaan op 10 minuten lopen vanaf de camping.  Volop (actief/strand) plezier dus.

Culinair

Eet, drink en geniet. Laat een boterzachte mossel smelten op je tong, proef het zout van een Zeeuwse oester. Geniet van een exclusief diner in een sterrenrestaurant of van een fantastische barbecue op een strandpaviljoen. Ga er op uit en ontdek hoe ongelooflijk lekker Zeeland smaakt! Een bezoek aan de vis- en mosselwinkel van het nabijgelegen Neeltje Jans is een aanrader voor de visliefhebber. Verder is er een keur aan gezellige eet- en drinkgelegenheden te vinden in de directe omgeving van ons chalet.

Cultuur

Bezoek de Zeeuwse musea, galeries, kunstroutes en festivals (bijv. Concert at Sea) voor inspiratie, om je te laten ontroeren, je te verwonderen en vooral om te genieten. Kijk hoe kunstenaars zich lieten inspireren door Zeeland en het Zeeuwse licht.

Natuur

Vanaf de camping is de natuur dichtbij en gemakkelijk toegankelijk. Zodra je de camping via het “klaphek” aan de achteruitgang van de camping verlaat sta je midden in de prachtige natuur. Te voet of op de fiets biedt dit gebied mooie wandelingen en (ATB) fietstochten.

De Zeeuwse natuurgebieden geven nog meer prijs wanneer je ze met een gids verkent. Wie wil er nou niet gaan strandjutten of het bos verkennen met een echte boswachter. Het wereldberoemde natuurgebied Oosterschelde dat vlakbij ons chalet ligt biedt zoveel moois. Regelmatig zijn er vaartochten over dit prachtige natuurgebied. Daarnaast is een bezoek aan de Oosterscheldekering en Neeltje Jans zeker de moeite waard!